Un document necunoscut publicului larg timp de 45 de ani. Consemnările Mareşalului Ion Antonescu din noaptea de 23 august 1944.


CER SI PAMANT ROMANESC

carte-postala-maresalul-antonescu

DOCUMENT DESECRETIZAT: Consemnările Mareşalului Ion Antonescu din noaptea de 23 august 1944: ”Numai un nebun ar putea accepta… să lăse Ţara la discreţia totală a ruşilor”

In Arhiva Comitetului Politic Executiv al CC al PCR a fost  înregistrată în ziua de 31 decembrie 1980 , o scrisoare primită de Cancelaria CC al PCR în 2 iulie 1980.

Scrisoarea nu era una obişnuita, fiind  fundamentală pentru dezlegarea enigmei numite 23 august 1944 şi, prin asta, un text important pentru istoria modernă a ţării noastre. 

Scrisoarea trimisa de generalul  maior în rezervă Teodorescu Gheorghe, purta data de 20 mai 1980,se adresa secretarului  general al Partidului Comunist Român si preşedinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceausescu,  si prezenta  în copie, însemnările făcute de mareşalul Ion Antonescu, la 3 ore după ce fusese arestat la Palatul Regal, în după-amiaza zilei de 23 august 1944.

Ion Antonescu, presupunând că va fi omorât chiar în…

View original post 1,293 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s