Scheppers ster verbinding tussen hemel en aarde


Jeshuaisten / Jeshuaists

De eerste mens was eerst geplaatst in een prachtige Koninklijke Tuin, de Gan Eden, welke de eretz (aarde) en mayim (water) had en daar boven de shomayim (hemel) . Vanuit de tohu vavohu (vormloze leegte) en chaos kwam er orde. Die orde ontstond door de Dvar HaElohim of het Woord van God, Zijn Spreken. Er was aarde beneden en lucht of hemel boven, welk voorgesteld kan worden door een naar beneden gaande driehoek en een opwaartse driehoek. Die twee driehoeken samengevoegd vormen een ster welke verwijst naar de Goddelijke Schepping en daarom ook wel De Scheppers Ster wordt genoemd door de Katholieke Kerk.

Die ster gevormd door de tegengestelde driehoeken, of tegenpolen, brengt ook goed in beeld hoe de mens daar tussen mag staan, in het midden van die uit elkaar liggende elementen, hemel en aarde, die als…

View original post 1,887 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s